Ingen motivation

Jag kan bara prata för mig själv och inte för de andra två, men själv känner jag inte att jag har någon motivation, vissa dagar slängde jag bara ut ett ord för att det skulle vara ett. I början skrev jag ord för att jag ville. Roligt att ni saknar oss, jag ska försöka skriva igen om jag får tillbaka lite av motivationen.

En rolig sak var att vissa ord som vi tagit upp eller kommit i kontakt med här på ordbloggen kom också på inskrivningsprovet när jag mönstrade, så bloggen har get tmig lite hjälp i livet :D. Främst var de då de gammelmodiga orden från petter som hjälpte. Undra när missväja kommer med på mönstringens inskrivningsprov?

Dagens ord, 3 mars

Goder afton medborgare!

Jag kom under dagen att tänka på ordet rasism, och vad det egentligen betyder. Att det är en såkallad "ism" ser envar, men varför är det enbart ras i början? Om man är en anhängare av feminismen är man ju "för kvinnor" eller hur man ska uttrycka det. Borde inte detta då innebära att en rasist är för andra människoraser, eller är det bara jag som är dåligt påläst om olika ismer? Jag tycker då att det från början borde döpts till antirasism, men detta har ju i nuläget fått den motsatta betydelsen. Ha detta i bakhuvudet :-)

Dagens ord, 2 mars

Dagens ord igår var verkligen suveränt, jag log faktiskt ganska brett och skall idag introducera det för alla min vänner på träningen. Många komma nog prata om att testa, men få kommer nog att diddla med varandra. Framförallt beror det nog på att vi inte litar tillräckligt mycket på varandra. :)

Dagens ord från min sida är inte alls lika roligt. Men det är ett ord som ofta används av "tuffingar" eller åtminstone de som trodde att de var tuffa i början på 90-talet.

Dagens ord: Suveränt.

Suveränt kan betyda: häftigt, bra, lätt, finemang. Men det kan också betyda självstyrande. Sverige är ett suveränt land som tror sitt medlemskap i EU kraftigt försvarar sin suveränitet. Våra konungar har många gånger varit suveräna, men ofta blivit av med sin suveränitet. Idag är kungen ganska omäktig, även om han får ett apanage som många är irriterade på. 

Så, tänk på hur ni använder ordet nästa gång det skulle komma över era läppa. Ni är antagligen suveräna människor i en suverän stat där suveränitet är något häftigt. Ordet blir förresten väldigt fult ju fler gånger man säger det och ju fler gånger man skriver det.

Dagens Ord, 1 Mars

Jag var i Stockholm igår och jag och några kompisar i Stockholm besökte naturhistoriska för jag har aldrig varit på cosmonova och dom tyckte att jag borde få se det. Vi gick dessutom runt lite inne i muséet och inne på utsällningen "rainbow animal" hittade vi ett ord som var väldigt roligt. Ordet var diddling.

Det fanns en liten informationstext om diddling, och det stod så här:
"Genom att lägga sina ömtåligaste kroppsdelar i en annans hand och ibland genom att stimulera varandras penisar, stärker hanmakaker den inbördes tilliten och sammanhållningen.

Beteendet är så vanligt att forskarna gett det ett namn: diddling. Diddling är inte heller okänt bland människor. Hos vissa folkgrupper i Australien och på Nya Guinea har man svurit trohet genom att lägga sin penis i varandras händer. Ordet testificatio - “att vittna” på latin, har förmodligen samma ursprung som ordet testikel."


Diddling är tydligen vanligt bland apor men förekommer också hos människor. Det stod bland annat att vissa stammar i Australien håller på med detta. Jag ska försöka övertala några killkompisar att diddla med mig så vi kan stärka vår sammanhållning och tilliten inom gruppen.

RSS 2.0